Fericirea din cuplu depinde și de cât de mult sex faceți

Pentru ca un cuplu să fie fericit, sexul este absolut necesar. Este singurul lucru pe care îl faci cu partenerul tău şi dacă momentele sexuale se răresc sau dispar, relaţie este sortită eşecului.

Majoritatea sexologilor, atunci când sunt întrebaţi cât de mult contează sexul într-o relaţie, te încurajează să-l faci cât mai des, pentru a creşte intimitatea în cuplu. Este total greşit să crezi că sexul nu contează foarte mult în relaţia de cuplu. Este un mit care în timp „erodează” intimitatea. Sexul ne oferă acea rupere de presiunile vieţii de zi cu zi şi ne dă posibilitatea să trăim acele momente unice pe care le împărtăţim cu partenerii noştri.

Ne dă senzaţii pe care nicio altă experienţă nu ni le poate crea. Ne apropie ca nimic altceva şi ne face de o vulnerabilitate nemaiîntâlnită, iar dacă ştim să profităm de aceste clipe, câştigul este uriaş. După un raport intim, creierele ambilor parteneri eliberează substanţe care îi fac să se simtă fericiţi şi, cel mai important, conectaţi şi îndrăgostiţi. Sexul regulat întăreşte relaţia. Nu este singurul lucru care face asta, dar este printre ele.

De cele mai multe ori, facem greşeala să uităm că principalul organ sexual este creierul şi credem că e pur şi simplu un act fizic, fără să ne gândim că şi atingerea, mângâierile şi orice alt gest prin care îi creăm confort psihic celuilalt pot fi văzute ca făcând parte dintr-o viaţă sexuală împlinită.

sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *