Folosirea în exces a vibratorului îți poate afecta viața sexuală

Faptul că femeile se masturbează nu mai reprezintă un subiect tabu. Ușor-ușor, acest aspect începe să fie privit ca pe o normalitate, ceva firesc, iar tot mai des vedem ilustrat acest gest în filme și seriale. Trebuie să recunoaștem că femeia anului 2021 este mult mai încrezătoare, învață să-și iubească și să-și accepte corpul, dar mai ales, nu se mai teme să-l descopere, motiv pentru care multe dintre doamne și domnișoare vorbesc deschis despre masurbare și jucării sexuale. Cu toate astea, nu ezită șă-și pună întrebări cu privire la sănătatea vaginului lor și dacă vibratorul le poate afecta viața sexuală.

Vulva și vaginul, mai sensibile din cauza vibratorului?

Renunță la ideea că vibratorul ar putea face ca anumite zone ale corpului să devină mai sensibile, iar aici enumerăm clitorisul, vulva și vaginul. Ce-i drept, este posibil ca acesta să producă iritații, dar acest lucru este valabil indiferent dacă apelezi la o stimulare manuală, orală sau cu ajutorul unui vibrator, dar nu există o iritare permanentă a zonei, mai ales dacă îl folosești cum trebuie. În momentul în care nu te mai simți bine sau începi să simți dureri, este un semn că trebuie să iei o pauză.

Cum îți poate afecta vibratorul viața sexuală?

Nu există un risc real prin care țesuturile sau terminațiile nervoase să fie afectate, dar poate apărea în schimb o dependență, iar pe viitor viața ta sexuală să sufere repercursiuni ușoare. Dacă te gândești că singurul mod în care poți atinge plăcerea este cu ajutorul unui vibrator, atunci va fi greu ca un partener să reușească să te satisfacă, pentru că vei avea tendința de a compara cele două experiențe.

Poate că partenerul tău nu are capacitatea de a avea prea multe trepte de viteză sau o varietate de stiluri prin care să te facă să ajungi la orgasm, dar o bună comunicare poate ajuta în acest sens. Dacă nici așa nu ajungi la orgasm, nu este nicio rușine să folosești vibratorul atunci când ești în dormitor cu partenerul. Multe cupluri sunt deschise la astfel de experiențe, iar unii bărbați chiar se bucură să-și vadă iubitele bucurându-se de plăcerile oferite. Pe scurt, vibratorul nu trebuie să reprezinte o amenințare sau să-i intimideze pe bărbați în niciun fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *