Ai un apetit sexual crescut când ești la menstruație? Ia problema în propriile mâini

Uneori, sau de fiecare dată, când ești la mnestruație te poți confrunta cu un apetit sexual crescut. Dacă nu ai un partener sau dacă acesta este reticient în a avea relații sexuale în „acea perioadă a lunii”, atunci nu-ți râmâne decât să-ți autosatisfaci nevoile. Și te vei bucura de numeroase beneficii, garantat.

Pentru început, află că acest lucru este perfect normal datorită schimbărilor hormonale, deoarece nivelul de estrogen scade la începutul menstruației scade, apoi crește treptat, în timp ce nivelul de progesteron rămâne scăzut. Acest hormon crește apetitul sexual și funcțiile sexuale (lubrifierea vaginală, atingerea orgasmului etc). Din păcate pentru unele femei, aceste schimbări hormonale sunt un declanșator al simptomelor precum durerile de cap, crampele și schimbările de dispoziție. Cel mai ușor mod de a scăpa de acestea este cu ajutorul masturbării.

Masturbarea la menstruație, un subiect tabu

Masturbarea are numeroase beneficii, indiferent de momentul în care o practici. Ameliorează stresul, îmbunătățește calitatea somnului, dispoziției și ameliorează durerile, iar acestea sunt doar câteva dintre multele aspecte.

În timpul menstruației ne confruntăm cu cele mai intense dureri, iar acestea ar fi un motiv bun pentru a practica masturbarea chiar și în acea perioadă, deoarece crește circulația sangvină către aparatul genital și se produce relaxarea. Hormonii eliminați în timpul excitării și procesului de stimulare sunt și ei factori de eliminare a durerii, precum endorfinele și oxitocina, hormoni eliminați în timpul orgasmului, ajută ameliorarea crampelor și durerilor de cap.

Mai mult, orgasmul în timpul perioadei menstruale ajută la ”grăbirea” acesteia și trecerea mai rapidă. De asemenea, orgasmul permite și eliminarea tensiunii sexuale. Nivelul hormonal joacă și el un rol în atingerea orgasmului, iar felul în care-ți privești corpul poate influența intensitatea plăcerii sau cât de repede ajungi să o experimentezi. Multe femei nu se simt confortabile în acea perioadă, nu se simt deloc sexy, atractive și din cauza stigmatului ce privește sexul la menstruație, iar vinovată pentru asta este lipsa educației sexuale.

sursa: csid.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *