În videochat nu corpul bine lucrat contează – află criteriile pentru acest tip de job

Când spui videochat, te gândești automat la conversații online, la lungi și interesante povești între persoane care nu se lasă limitate de distanțe. Se pare că online-ul a revoluționat tot ce se putea, așadar iată că chat-ul a devenit punte de legătură între oameni aflați la distanță unii de alții. Este și cazul studiourilor de videochat, care au creat din contextul acesta o oportunitate de job.

videochat

Studiourile de videochat au fost controversate la început. Își căutau un loc pe piața muncii și oamenii nu înțelegeau de fapt care le este rostul. A durat până când legile au reglementat acest gen de activitate, iar acum cadrul lor este unul legal. În rândul celor care își doresc să obțină performanță și prestigiu, să fie recunoscuți drept studio de videochat de referință pentru alții, se respectă toate condițiile legale de muncă.

Cine sunt pretendentele

Fetele care doresc să lucreze în domeniu sunt surprinse de relaxarea cu care se poate aborda acest job. Cu alte cuvinte, nu este deloc despre stereotipuri, despre cerințe de genul a avea un trup bine sculptat și apariția să fie a unei femei cu o atitudine anume. Un studio de videochat care a ajuns deja celebru pe nișa sa, care are standarde și înțelege foarte bine piaţa şi publicul ţintă, are alte secrete pentru reușită.

Așadar:

  • Nu se cer dimensiuni de model, deși aceasta este titulatura fetelor. Acestea trebuie mai degrabă să fie naturale, să aibă un stil care le definește și să emane feminitate.
  • Nu sunt reguli legate de experiență, deși orice angajator ar cere așa ceva. Partea de instruire, de training este asigurată de specialiștii studioului. Ținând cont de experiența lor, de alte colaborări sau chiar de modul în care au evoluat modelele lor de succes, pun în practică sfaturile necesare și le învață pe începătoare.
  • Nu este necesară experiența nici în  alte domenii, deci practic este job ideal pentru cele care sunt la primul lor job.

Pretendentele la acest job trebuie să fie majore, să aibă încredere de sine, să aibă acel ceva care le fac irezistibile, să se facă plăcute, adaptându-se conversațiilor diverse. Până la urmă despre asta este vorba, despre conversații cu membrii din cadrul platformelor special dedicate acestei nișe. Totul se desfășoară online, se adresează unui public străin și astfel acele încasări ce se vehiculează sunt reale – pentru că se raportează la puterea financiară a publicului din țări foarte dezvoltate, care plătesc per minut de dragul de a conversa cu frumoase femei.

Nu orice studio are aceleași reguli

Trebuie spus desigur că și în acest domeniu, la fel ca în oricare altul, există mai multe studiouri; deși au front comun în ceea ce privește activitatea în sine, termenii de colaborare cu fetele care le sunt modele diferă. Ne raportăm însă la cei care au deja ani de experiență și au clădit industria videochatului în țară. Un raport al studiului de piață din anii trecuți dovedea că România este, se pare, în topul țărilor în care videochatul este un job răspândit, fiind un lider mondial.

În general, colaborarea cu un studio de profil este precedată de interesul de a afla tot ce se poate despre angajator. Se practică și ideea de recomandare, o metodă win win – adică cele care sunt deja modele, angajate, pot recomanda studioul și altor prietene, amice. În cele din urmă, o eventuală angajare ce rezultă din această practică aduce un plus studioului, dar și fetelor – ȋncepătoarea are parte de seriozitate, găsește locul de muncă dorit unde condițiile sunt respectate, iar modelul care a făcut recomandarea primește la rândul său un bonus.

Acest tip de job este mai popular ca oricând. Nu este de mirare, ținând cont că fetele pot deveni modele, dar pentru asta nu trebuie să aibă un corp bine lucrat și un chip de păpușă. Pur și simplu, farmecul feminin este tot ceea ce le trebuie și o doză de curaj de a ieși din cercul sterotipurilor, de a gândi mai liber și ceva mai îndrăzneț.

Deși nu este un criteriu strict, cel de a gândi modern spre exemplu, asumarea este implicită. Videochatul poate avea și implicații erotice, senzuale, ceea ce în viziunea multora încă este un tabu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *