Știai că există o oră potrivită pentru sex?

Sexul e și știință, nu doar plăcere. S-ar părea că inclusiv alegerea orei în care să faci sex este importantă, pentru a te bucura de un orgasm exploziv.

Cercetările realizate de oamenii de ştiinţă britanici relevă faptul că dacă faci dragoste dimineaţă, starea ta de bine va fi asigurată pentru mare parte din zi Mai mult, vrei să-ţi menţii sănătatea mintală şi fizică? Nu te da aşa de repede jos din pat! Studiile în acest sens arată că adulţii care obişnuiesc să facă dragoste încă de la prima oră a dimineţii se simt mai optimişti, mai plini de viaţă. Dacă mai era necesar un alt argument, sexul de dimineaţă ajută la întărirea sistemului imunitar, mai ales acum, în lupta cu virusul care a cucerit lumea.
„Făcând sex dimineaţa, se eliberează oxitocină, hormonul dragostei, care le face pe cupluri să se simtă iubite şi rămân ataşate pe tot parcursul zilei“, a declarat specialisul american, doctorul Debby Herbenick.
Autor al cărţii „Because It Feels Good“, doctorul Herbenick, a adaugat: „de asemenea, te face să te simţi mai puternic şi mai frumos“.

Ora cea mai bună pentru sex este până în 6 dimineaţa

Ai citit bine, nu este vorba despre o oră târzie în noapte, dar nici despre toiul zilei. Cercetătorii britanici au studiat şi această problemă şi au descoperit că ora 5.48 dimineaţa este ora ideală dacă vrei să atingi punctul maxim al plăcerii. 

Cum au putut afla atât de precis acest lucru, doar savanţii britanici pot răspunde. Cert este că sunt aproape siguri că 5.48 dimineaţa, când nici nu se ivesc zorii zilei, este ora ideală pentru făcut sex cu iubitul.

Experţii sugerează că, potrivit analizelor amănunţite, nivelul de testosteron din corp, atât la bărbat cât şi la femeie, este cel mai mare dimineaţa.

Nivelul de energie este ridicat la ambii parteneri, iar mental, aceştia sunt cel mai puţin afectaţi de grijile cotidiene, deci această oră este cea mai potrivită pentrru activităţi intime, este de părere şi sexologul Geraldine Myers.

Oamenii de ştiinţă s-au pus de accord că această oră din zi nu doar că este cea mai potrivită pentru a face sex şi a te detensiona, ci este una ideală dacă îţi doreşti orgasme intense.

În zile senine, razele soarelui ridică nivelul de testosteron, datorită acţiunii de stimulare a hipotalamusului, acea parte din creier responsabilă cu activitatea hormonilor în corp.

Experţii au adaugat că ceasul biologic influenţează ritmul circadian care guvernează starea de spirit şi nivelul de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *